29.1.14

Nova taxa pel Certificat Energètic entra en vigor el 3 de Febrer de 2014

Taxes
El Parlament de Catalunya ha aprovat amb data 22 de gener de 2014, dins de la Llei de mesures fiscals i financeres, la introducció d'una taxa sobre el registre de certificacions d'eficiència energètica d'edificis, ja siguin nous o existents. L'objectiu d'aquesta mesura és poder finançar les tasques necessàries per garantir la qualitat del procediment i de les dades de la certificació d'eficiència energètica. Aquesta taxa es començarà a aplicar el 3 de febrer.
La quota per a cadascun dels expedients serà la següent:
  • Certificació d'edificis nous o grans rehabilitacions en fase d'edifici acabat:
    • Habitatge unifamiliar: 20 €.
    • Bloc d'habitatges: la taxa serà proporcional al nombre d'habitatges del bloc segons aquesta relació: T = 9,69*H + 15,62, on T serà la taxa i H el nombre d'habitatges del bloc.
    • Per altres usos, 20€+0,2 €/m2.
En cap cas la taxa serà superior a 500€. 
  • Certificació d'edificis existents:
    • Habitatge unifamiliar o pis: 11€.
    • Bloc d'habitatges: la taxa serà proporcional al nombre d'habitatges del bloc segons aquesta relació: T = 4,90*H + 5,20, on T serà la taxa i H el nombre d'habitatges del bloc.
    • Altres usos: 10€ + 0,1 €/m2.
En cap cas la taxa serà superior a 250€.
La gestió de la taxa es farà de manera telemàtica en el mateix moment que es tramita el registre de la certificació d'eficiència energètica d'edificis.
Cal tenir en compte que, a partir del 3 de febrer, qualsevol modificació que es vulgui fer a un formulari ja registrat estarà subjecte de nou a la taxa prevista per a totes les actuacions relacionades al registre oficial de certificació energètica d'edificis de Catalunya. Per aquest motiu, cal revisar atentament el contingut del formulari i la documentació adjunta abans de fer efectiu el pagament.

Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net





This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada