8.5.14

Futurs canvis i millores en el procediment de certificació

Futurs canvis i millores en el procediment de certificació

Sobre els tràmits relacionats amb el procediment de certificació i per tal de millorar el servei, l’ICAEN està treballant per poder oferir actualitzacions que properament estaran a disposició de tots els usuaris. Tot seguit trobareu una relació de les millores en què s’estan treballant actualment: 
  • Carta de pagament.
Properament es podrà realitzar el pagament de la taxa associada al registre mitjançant una carta de pagament. D’aquesta manera el tècnic podrà sol·licitar al propietari o promotor que sigui ell qui realitza el pagament. Aquells usuaris que disposin d’un compte a La Caixa i de l’aplicació Línia Oberta podran fer el pagament a través d’aquesta plataforma.
  • Publicació de dades de certificació energètica d’edificis.
A més a més de la informació que a dia d’avui ja està publicada a l’apartat Registre de certificats, a finals d’abril es publicarà més detalls de cada un dels registres de certificació. Tota aquesta informació també la podreu trobar al Portal de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya.
  • Disponibilitat del programa CE3X en català.
Abans de l’estiu serà possible dur a terme la certificació d’eficiència energètica d’edificis amb la nova versió del programa CE3X traduït al català.
  • Simplificació del formulari de sol·licitud.
Un cop es publiquin per part del Ministeri les noves eines homologades per dur a terme la certificació amb l’opció de desar tot el contingut en un arxiu informàtic senzill, es modificarà el formulari de sol·licitud de la certificació per no demanar dues vegades la mateixa informació. Cal tenir present que les eines es van actualitzant periòdicament però que el Ministeri ja s’ha compromès a fer aquesta modificació per agilitzar el registre a les diferents Comunitats Autònomes.
Malhauradament, fins que les eines no disposin d’aquesta opció, ens cal el formulari de sol·licitud actual per introduir les dades de manera automàtica al Registre de Certificats. Cal recordar que hi ha una mitjana de 600 sol·licituds diàries.
  • Informe de liquidació de la taxa.
Aproximadament a principis de maig tots els registres efectuats des de 3 de febrer de 2014, data en la qual es va aplicar la taxa específica pel registre de Certificats d’Eficiència Energètica d’Edificis, rebran un informe oficial de liquidació de la taxa on hi constaran les dades del promotor o propietari, dades del representant, l’import de la taxa i el concepte. Un cop estigui llest aquest document s’enviarà automàticament a la carpeta de les gestions del tràmit cada cop que hi hagi un registre.

Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net

Logotipo LinkedInhttp://arquitecnic.net/images/facebook_logo.jpghttp://arquitecnic.net/images/twitter_newbird_boxed_whiteonblue.pnghttp://arquitecnic.net/images/blogger.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada