21.1.16

Nova notificació de l'ICAEN sobre les noves eines de certificació

font:  http://www.apabcn.cat/ca_es/serveicolegiat/atecnica/actualitat/Pagines/Nova-notificacio-ICAEN-eines-certificacio.aspx

Nova notificació de l'ICAEN sobre les noves eines de certificació 

L'ICAEN informe sobre els canvis en les eines i facilita adreces de contacte per si teniu problemes amb els programes
 
L'ICAEN informa que el dia 14 de gener de 2016 es realitza el canvi oficial d'eines de certificació energètica dels edificis, anunciat pel  "Ministerio Industria, Energia y Turismo" i "Ministerio de Fomento" a la nota informativa del 14 de desembre de 2015.  Les noves eines les podem descarregar des de l'apartat de certificació energètica dels edificis a la web del CAATEEB o des de la web del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme . La versió en català us la podeu descarregar directament des de la web de l'ICAEN (descarrega directe del fitxer)

Per aquest motiu, l'ICAEN publica una nova versió del formulari de sol·licitud on es demana com a document adjunt l'arxiu en format .xml que contindrà tota la informació de l'edifici o habitatge certificat.

En cas que tingueu alguna incidència amb les noves eines de certificació us indiquem que els responsables de les eines són el "Ministerio de Industria, Energía y Turismo" i el "Ministerio de Fomento" i que el correu electrònic de contacte per avisar d'aquestes incidències és el següent ciudadano@idae.es  o bé a través del Servei d'Informació al Ciutadà en Eficiència Energètica i Energies Renovables (SICER).

Tots els tràmits realitzats a partir del 14 de gener de  2016 inclòs s'hauran de fer amb les noves eines de certificació energètica d'edificis. Per tant, ja no es poden usar les eines antigues per registrar un certificat. Si vau instal·lar versions publicades amb anterioritat a aquesta data, comproveu que és la mateixa que s'ha publicat el dia 14 de gener.

Us informem que des dels Ministeris i IDAE han indicat que amb les noves versions de les eines (HULC, CE3X, CE3, CERMA) es podran obrir els arxius o certificats antics, de manera que es podrà aprofitar la feina feta i no caldrà començar de nou els certificats que tingueu a mitges.

També us indiquem que en el cas del Registre de nova construcció no hi ha cap inconvenient en tenir el certificat de nova construcció en fase projecte realitzat amb una versió de les eines i el certificat en fase acabat amb unes altres. En aquests casos, si la qualificació energètica no és la mateixa no caldrà repetir el certificat d'eficiència energètica de nova construcció en fase projecte.

Passat un període de proves per confirmar que les noves eines funcionen correctament i que el document adjunt (en format .xml) conté tota la informació necessària pel Registre de certificació d'eficiència energètica d'edificis, l'ICAEN publicarà un formulari de sol·licitud on es demanaran menys dades tècniques del certificat per fer més senzilla i ràpida la sol·licitud del Registre.


Propers cursos de formació al CAATEEB:




Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada