11.5.16

Ajuts per a la redacció de l’IITE


Ajuts per a la redacció de l'IITE
L'informe de la inspecció tècnica dels edificis d'habitatges descriu les característiques generals de l'edifici amb el que s'avalua l'estat de conservació, les possibles deficiències aparents constructives o funcionals. I conté les propostes que s'aconsellen tècnicament per a la millora de la sostenibilitat, ecoeficiència, funcionalitat i les condicions d'accessibilitat de l'edifici.
Aquest informe haurà d'anar acompanyat del certificat energètic de l'edifici i del certificat d'accessibilitat per donar compliment a la Llei 8/2013 de Rehabilitación aprovada per l'Estat, i al nou decret 67/2015 per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d'habitatges.
Podran sol·licitar ajuts per a la redacció d'informes, els edificis que es detallen a continuació:
a) Edificis que hagin demanat ajut a la rehabilitació: en les sol·licituds pendents de resolució així com les noves que es presentin, es subvencionarà el 100% del cost de redacció del Informe Tècnic de l'Edifici, el Certificat d'accessibilitat i el Certificat d'Eficiència Energètica.
b) Edificis que no hagin demanat ajut a la rehabilitació: l'import d'aquest ajut serà del 80% del seu cost, que es calcularà en funció del nombre d'habitatges per edifici que ho sol·licitin i que estiguin en els següents supòsits:
  • Edificis d'habitatges de més de 100 anys inclosos en algun dels àmbits declarats en alguna convocatòria d'ajuts a la rehabilitació anterior al 2015, com a Àrea de Rehabilitació Integral o Àrea Extraordinària de Rehabilitació Integral.
  • Edificis d'habitatges que en els darrers 10 anys s'hagin acollit a les convocatòries d'ajuts a la rehabilitació i que no haguessin fet l'IITE.
  • Edificis d'habitatges situats en polígons d'habitatges construïts entre els anys 1950 i 1970.
L'ajut per a la redacció de l'IITE es podrà sol·licitar a les Oficines de l'Habitatge de Barcelona emplenant una sol·licitud i aportant l'acord de la Comunitat.
Els edificis que no tramitin un ajut a la rehabilitació conjuntament amb l'IITE podran buscar un tècnic habilitat (arquitecte, aparellador, arquitecte tècnic o enginyer de l'edificació) o bé sol·licitar que mitjançant el Col·legi Professional respectiu encarreguem l'IITE a un professional qualificat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada