29.9.14

Exposició nou Decret Inspecció Tècnica Edificis ITE

Exposició nou Decret Inspecció Tècnica Edificis ITE

Va iniciar-se l'exposició per al·legacions el 7/8/2014 i va finalitzar el 19/9/2014. Això vol dir que es possible que aquest decret surti a la llum aviat.

Si es manté tal com està el projecte, tindrem moltes modificacions.

Les categories de patologies passen de tres a quatre. Apareix "importants"

Serà obligatori comunicar a l'Ajuntament si existeixen patologies greus o molt greus

La comunitat tindrà l'obligació de presentar l'ITE davant de la Generalitat com a màxim dos mesos després de la seva realització, surti com surti.

Si te mesures correctores tindrà la comunitat un any per presentar un Programa de Rehabilitació i realitzar la provisió de fons per fer les obres.

La vigència serà de 10 anys si no te defectes o son lleus, de 6 anys si te importants (però cada dos anys un tècnic haurà d'informar que segueix igual i no han passat a categoria superior), i de 3 anys si son greus o molt greus sempre que s'hagin pres les mesures d'urgència per evitar riscos a tercers (però cada any un tècnic haurà d'avaluar de no l'estat)

Dins de la inspecció apareixen dos nous conceptes que cal fer, Informe de les condicions d'accessibilitat de l'edifici i cal realitzar el Llibre de l'Edifici

Si fins ara només eren els edificis Plurifamiliars ara també s'inclouen els edificis UNIFAMILIARS

En una compra venda d'un pis caldrà incorporà el certificat d'aptitud de l'edifici, implicarà que ha d'haver estat inspeccionat l'edifici.

Ja figura regim sancionador per incompliment segons llei 18/2007 dret de l'habitatge, amb multes de entre 3.000 a 900.000€ segons la gravetat


Veurem com queda definitivament????????





Documents



Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net

Logotipo LinkedInhttp://arquitecnic.net/images/facebook_logo.jpghttp://arquitecnic.net/images/twitter_newbird_boxed_whiteonblue.pnghttp://arquitecnic.net/images/blogger.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada